Poslední dva hony této sezóny MS Libeř

10.12.2011 14:33

10.12.2011 se konal předposlední hon v našem domácím MS Libeř, jako pokaždé tuto sezonu, počasí vyšlo parádně, jediné, co nám trochu zkřížilo plány bylo, že nedorazil řidič traktoru, takže jsme se přemisťovali pěšmo, z čehož jsme ale my mladší a navíc se psy, měli radost.

Všichni psi předváděli parádní práci, zejména Fox po skončení první leče předvedl nádhernou dohledávku 3 kusů bažantů, čemuž předcházelo ukázkové pevné vystavení a postup a vyražení zvěře až na povel, dva křídlované bažanty dohnal a přinesl, třetí, zdravý, uletěl i zdatnému střelci, moc pěkná podívaná to byla. Na výřadu se vyjímalo 48 ks kohoutů.

 

17.12.2011 proběhl poslední hon této sezony v našem sdružení. Neskutečné, jak to uteklo, říkali jsme si všichni. Na tuto loveckou akci se nám podařilo zajistit účast nejen kamarádky Aničky a její šikovné maďarky Ellie - Arwen Ariadnina nit, ale i Jitky s maďarkou, Ellinčinou sestrou, Agi Ariadnina Nit, neskutečné se stalo skutečností a tohoto honu se účastnili celkem 4 zástupci plemene MOK, řekla bych, v našem sdružení, historická událost :-) Vypuštěno ve dvou lečích bylo celkem 100 ks bažantů, na výřadu jich však bylo jen 78 a 1 zajíc, kterého mi odněkud přinesl Fox. Po závěrečném troubení následovala tradiční čestná salva k rozloučení se se sezonou honů. I velmi unavení pejskové v tu ránu koukali, odkud mají zase co přinést.  Po slavnostním ukončení následovala poslední leč, se vším všudy, tedy se všemi mysliveckými tradicemi, jak se sluší a patří, tudíž i posledním soudem, u kterého jsme se všichni za doprovodu živé hudby výborně pobavili, třešničkou na dortu byla bohatá tombola a snad každý měl při výběru losu trochu štěstí a domů si odnesl alespoň nějakou tu maličkost.

Děkuji tímto Aničce a Jitce, že přijaly pozvání a účastnily se s námi této nádherné lovecké akce, poslední v roce 2011, myslím, že si to holky užily, o holkách maďařích ani nemluvím, ty dělaly jen čest svému plemeni a myslím, že o tomto honu, se i díky nim, bude vyprávět ještě hodně dlouho !

Fotky jako vždy, ve fotogalerii na https://bestoviohari.rajce.idnes.cz/Hlavni_hon_MS_Liber_17.12.2011/

https://bestoviohari.rajce.idnes.cz/Hon_MS_Liber_10.12.2011/