Druhá letošní lovecká akce

12.09.2011 14:57

 

V sobotu 10.9. jsme opět vyrazili na komorní tah na kachny, společnost nám opět dělala Anička s Ellie. Střelci byli tentokrát pouze 3 a psi dva, Ellie a Fox. Chvíli jsme s Aničkou stály u Jindry na stanovišti a pak jsme se s pesany vydaly do rákosu. Fox po vypuštění jako obvykle začal hned pracovat, a i Ellie se oproti minulému týdnu mnohem zlepšila, pracovala radostněji a chvílemi i následovala Foxe hluboko do rákosu. Kachny tentokrát opět moc nelétaly, tak střelci neměli mnoho loveckých příležitostí, ale přece jen, jedna křídlovaná kachna zůstala na hladině rybníka a tady začal boj "kdo z koho".

Jako první jsme za kachnou vypustili Ellie (slečna má přednost :-), ale jakmile se před ní kachna začala potápět, bylo jasné, že nemá šanci. Ellie si tedy Anička držela stranou a Jindra po kachně vystřelil, ta se potopila a o kus dál zase vynořila, to se opakovalo ještě jednou a kachna se zaštípla někde u břehu. Nechali jsme psy podél břehu hleda, když Foxíka zřejmě postihla křeč do nohy, vylezl na břeh, kňučel, ale po malé chvíli už zase čučěl, kam by šel hledat, takže jsem ho vypustila a po chvilce začal vystovat u malého ostrůvku s rákosem. Po povelu vpřed kachnu vypíchl, ta se ale opět ponořila, tak jsme za ní poslali opět Ellie, ale kachna se opět potopila, vynořila a zase potopila. Anička si Ellie přivolala a Jindra po kachně znova vystřelil a "neprůstřelná" kachna se opět ponořila a o pěkný kus od břehu vyplavala. Jindra tedy naposledy vystřelil a konečně, kachna zůstala zhaslá na hladině. Vyslala jsem pro ní zkušenějšího Foxe, a ten mi jí za pochvalných a obdivujících řečí místních rybářů bez problémů přinesl.

Naše druhá lovecká akce sice nedopadla podle očekávání, ale zážitek to byl, to teda jooo :-) A Aničce slibuji, že příště to bude určitě lepší :-)